Innrammingsteknikker

Innramming av et bilde er avgjørende for det visuelle uttrykket, og gir bildet unik karakter ved valg av rammelist, farger, passepartout med mye mer.

Et bilde malt eller printet på lerret, spennes opp på blindramme. Blindramme finnes i forskjellig tykkelse, fra 1 cm og oppover. Her ser du et klassisk eksempel, hvor blindramma er omlag 2 cm tykk. Dette kan henges opp slik det fremstår, eller det kan rammes inn med ulike teknikker og rammelister.

Denne rammen kan stå rett opp og ned av seg selv, enten på et bord eller ei hylle. Rammen er 6-7 cm dyp og rammelisten finnes i ulike farger og overflater.

Ofte er det lekkert med avstand mellom bildet og rammelist ved bruk av passepartout, som gir et større perspektiv. Dette eksemplet viser bruk av dobbel passepartout i samme farge. Effekten forsterkes ved bruk av flere passepartout som gir en fin skyggeeffekt og dybde i bildet. Vi har et bredt utvalg i forskjellige farger på våre passepartout-kartonger.

Ved bruk av dobbelt-passepartout med ulike farger, skapes en indre innramming. Her har vi valgt å bruke 4 mm passepartout-bredde i en farge som harmonerer med en dominerende farge i bildet.

 

Noen grafiske trykk har avrundede hjørner. Da passer det ypperlig med passepartout i samme stil! Her er benyttet dobbel passepartout med ulik farge.

 

Det blir spesielt lekkert når man benytter farge på passepartoutens kjerne, som i dette eksemplet hvor kjernen er svart mot en svart/hvitt kulltegning. Her finnes mange farger å velge i blant.

I enkelte tilfeller kan det passe med en figurskjært passepartout. Vi har utstyret som skal til for å tilpasse utskjæring til ditt bildet! I eksemplet med Norges Regenter har vi lagt gullfarge på passepartout-kjernen for best effekt.

 

Hva med en sirkel-utskjært passepartout list? Vi har utstyret og kreativiteten som skal til for å gi ditt bilde det beste uttrykk!

 

En passepartout-list er en avslutning av passepartout mot bildet, og gir et dypere perspektiv. I dette eksemplet har vi valgt passepartout-list i farge og profil som harmonerer med rammelista.

 

Teknikken “flytende innramming med skyggekant” gjør seg spesielt godt da det “løfter fram” bildet.

 

Flytende innramming med passepartout, hvor bildet er lagt på kartong av fargevalg som harmonerer med bildet.

 

Flytende innramming med skyggekant og avstands-list. Her ligger bildet dypt i ramma med avstand til glasset. Dette gir en fantastisk effekt!

 

Avstands-lista kan velges i annen farge enn selve rammelista. Det kan bli spesielt lekkert når  man velger en avstands-list i en farge som harmonerer med bildet.