AFT (arbeidsforberedende trening)

Vi vet at alle mennesker kan bidra

Arbeidsforberedende trening er for deg som står utenfor arbeidslivet, men som ønsker veiledning til å finne riktig jobb eller komme i gang med utdanning. Du må være bosatt i Elverum, Åmot, Våler eller Stor- Elvdal.

Vi har til enhver tid 36 plasser i tiltaket og karriereveiledere med ulik kompetanse med fokus på arbeidsinkludering

Hos oss, får du en personlig karriereveileder som sammen med deg vil jobbe målrettet med å oppnå dine mål. I fellesskap utarbeider dere en plan for din vei videre mot jobb og utdanning.. Vi har et godt samarbeid med over 200 bedrifter i regionen, samtidig som vi kan tilby interne arbeidsarenaer innen makulering, innramming, kafé og catering, og Galleri T i din oppstartsperiode.

I løpet av tiden med oss får du mulighet til å gjennomføre InFlow24 som gir deg innblikk i yrker som er aktuelle for deg, hvilke lærings/kommunikasjonsformer som egner seg best for deg, samt tips til hva som er med på å fylle ditt “batteri”. Bedriftens ergoterapeut gjennomfører også funksjonsvurderinger for å gi deg mulighet til å få tips til hva du kan gjøre for å bedre både din fysiske og psykiske helse.

Vi tilbyr:
– Profesjonell karriereveiledning
– Kartlegging av ressurser og interesser
– Avklaring av yrkes – eller studievalg
– Kurs relatert til arbeid, helse og personlig utvikling (aiLæring, Jobbklubb)
– Fokus på tiltak for økt livskvalitet
– Arbeidspraksis
– Oppfølging på arbeidsplassen
– Formidling til arbeid og utdanning

Varighet:
Arbeidsforberedende trening kan som hovedregel ha en varighet på inntil et år med mulighet for forlengelse.

Hvordan skal jeg søke?
NAV henviser arbeidssøkere til oss. Ta kontakt med din NAV-veileder for en vurdering om AFT kan være et aktuelt tiltak for deg.

Ønsker du mer informasjon, kan du ta kontakt med vår fagansvarlig, Marius Alexander Sletvold på telefon: 984 90 202

Du kan også komme på besøk, etter avtale.

Ofte stilte spørsmål om AFT

Våre lokaler ligger i Gamle Trysilveg 3B, ved Triangelparken sentralt i Elverum.

Tunet har gode kontakter hos et stort utvalg av arbeidsgivere og kan bistå deg i å få arbeidspraksis i en virksomhet tilpasset dine yrkesønsker. Dersom du ønsker det, kan du ha en innledende arbeidspraksis ved Tunet.

 

Du kan stå parkert i gatene utenfor Tunet inntil to timer. Husk å stille parkeringsskive. For lengre opphold er det avgiftsparkering ved Kremmertorget. Nærmeste avgiftsfrie parkering er ved Elverum Skysstasjon.

 

Normalt er ventetiden på 3-4 måneder, men dette kan variere noe.                                    Ta kontakt med vår fagansvarlig, Marius Alexander Sletvold (984 90 202)