Objektinnramming

Ulike objekter kan være viktig å ta vare på for ettertiden fordi de er viktige minner for eieren.

Minner vi rammer inn kan eksempelvis være oljemalerier, grafikk, fotografier, broderier, mynter eller andre gjenstander som barnesko, smokker og annet som har affeksjonsverdi for deg.

Se noen eksempler:

Vottene ble funnet i en vegg i et gammelt hus som skulle restaureres i Åmot. Vottene var pakket inn i gammel tapet, som vi har valgt å ta med i innrammingen. Fyrstikkesken er rammet inn i eget vindu, er fra samme tid. Det hele er innrammet i en boksramme, som gir dybden vi trenger for å ramme inn gjenstander.

Her er gammelt arvesølv innrammet. En fin måte å vise fram gammelt sølvtøy, fremfor å la de ligge i en skuff som sjelden blir åpnet. Skjeene er plassert på svart velurkartong, og legg merke til at innsidene er dekket med velurkartong, med fargevalg som passer kjøkkenet hvor bildet skal henge. Fargen på innsiden får frem dybden i objektet og gir det et spesielt godt visuelt uttrykk.

Gamle militære utmerkelser fortjener glass og ramme! Medaljene er plassert i tre vinduer på svart velurkartong for å gi best mulig visuell opplevelse.

En ung pikes fletter ble tatt vare på for ettertiden, av hennes bestefar. Flettene ble sendt henne som voksen med hilsen fra bestefaren sammen med gode råd for livet. Et minne verdt å ta vare på, hvorfor ikke i glass og ramme?

På 18-hundretallet utvandret mange nordmenn til Amerika. Amerikanere med norske aner søker ofte sine norske røtter og her er en slik historie rammet inn. Innrammingen viser et gammelt bilde av familien i en gjenforening på 1960-tallet. Den lille gutten på bildet fikk en sølv-dollar i gave. Denne er rammet inn med egen passepartout sentrert i innrammingen. I eget vindu under er historien beskrevet. En god måte å bevare historien for ettertiden!

En gammel, hjemmelagd dukke, funnet i et gammelt hus er rammet inn sammen med andre objekter fra samme tid og sted. Avisen Østlendingen, som dukken ble funnet innpakket i, er datert 1917. I bakgrunn ser du tapeten som var på veggene i huset og blondene nederst er fra gardinene i stuevinduet. En lekker måte å bevare minner i glass og ramme!

Myntsamling er en utbredt hobby. Her har samleren valgt å samle de kjæreste mynter i glass og ramme. Sølvmyntene har Norsk historisk verdi, med tidspenn som vises på myntene fra Harald Hårfagres tid og frem til oljealderen. Sølvmyntene blir godt fremhevet på kongeblå velurkartong. Legg merke til effekten av dobbel passepartout rundt samlingen!