Gratulerer Eirik – vi er mektig imponert!

Del dette innlegget

Nylig deltok vår kollega Eirik Vagstad Brunstad i NM i svømming. Det var ikke få medaljer og personlige rekorder han tok med seg hjem til Elverum!

NM svømming 2019 ble nylig arrangert i Holmen svømmehall i Asker.

Foto: Elverum svømming

Eirik deltok i 7 øvelser – satte 5 personlige rekorder og tok med seg 7 medaljer hjem! 6 medaljer for individuelle prestasjoner, i tillegg til gullmedalje på stafetten.  Disse gode resultatene har gjort at han nå er kvalifisert for NM langbane som går av stabelen i Drammen i sommer.

Eirik forteller at han er mest glad i å svømme bryst. Det er fordi han synes han har god teknikk og dermed går det både fort og bra. Han har god teknikk i crawl også, men bryst er likevel favorittøvelsen.

Eirik har drevet med svømming så lenge han kan huske

Det startet med babysvøm og så har han holdt på med svømming siden det. Hele tiden i Elverum svømmeklubb hvor han trives veldig godt. Han trener her 2 ganger i uka – tirsdag og torsdag.

På torsdager begynner de med styrke i styrkerommet i svømmehallen. Da gjør de ulike styrkeøvelser som er bra for å bli en god svømmer. Blant annet gjør de en øvelse som heter planken og det er veldig tungt, synes Eirik. Favorittstyrkeøvelsen hans er noe som kalles for fjellklatring. Da bruker de også «hele» kroppen. Etter 30 min med styrke er det svømming som gjelder. Nå i forbindelse med NM har han lagt inn en ekstra treningsøkt i uken. Den gjennomfører han på lørdager.

Både sosialt og godt for helsa!

Det sosiale han får gjennom svømmingen er også veldig viktig for Eirik. Han forteller at han har mange venner i svømmegruppa og det er hyggelig. Det en slags «svømmefamilie».

Eirik forteller at han er glad i vann og han er glad i å holde seg i form. Svømming hjelper ham med det og det er viktig å ha god helse. I tillegg er Eirik glad i gå fjellturer sammen med familien. Det er også god trening som er viktig for svømmingen synes han.

Er du nervøs før stevner/konkurranser?

Nei, jeg er ikke nervøs. Jeg bare gleder med. Noen ganger kan det hende at jeg er redd for å gjøre feil som gjør at jeg kan bli diskvalifisert. Det har skjedd og da fikk jeg ikke premie. Nå skjer ikke det lenger for jeg vet hva jeg skal gjøre. Det er viktig å vende riktig og svømme riktig, for da går det helt fint. Det kan være lett å gjøre feil for det skjer så mye rundt, og når man kommer i vannet er mange som ikke alltid hører eller får med seg det som blir sagt til dem fra kanten. Det har jeg heldigvis ingen problemer med forteller Eirik.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer