Narkohunder i arbeid

Del dette innlegget

Qross og Wilma leter høyt og lavt etter narkotiske stoffer, gjemt på vår arbeidsplass.

I vårt distrikt arbeider 11 politihunder for å løse Politiets samfunnsoppdrag i samarbeid med sine kolleger i uniform.

Politihundene må trenes jevnlig da det stilles høye krav til deres godkjenning, som gjøres annenhvert år. Det er viktig at hundene får trene i ukjente områder med nye mennesker og miljøer, gjerne på en arbeidsplass – slik at treningen blir så autentisk som mulig med deres arbeidshverdag.

Vi har stilt våre lokaler til disposisjon for trening
Marianne Solli Warø fra Politiet forteller at de møter mange positive mennesker i Tunet, -som er nysgjerrig på hvordan hundene arbeider. Alle, som vil, kan hilse på hundene etter at treningsøkta er ferdig.  – Det er viktig for oss å ufarliggjøre kontakt mellom publikum og uniformert politi og politihundene, sier Marianne og fortsetter;

-I treningssituasjoner har vi større muligheter til å øve opp ferdighetene, justere teknikkene, øke samspillet med hundeføreren, -og gi hundene belønning som holder deres motivasjon oppe.

-Tunet har veldig gode arenaer for oss å trene i – og vi kommer gjerne tilbake, sier Marianne og legger til at politihundene trenger variasjon i ulike settinger!

Qross er en Flatcoated retriver, som sammen med labradoren Albert søker etter narkotiske stoffer i våre lokaler.

Imponerende og lærerikt
Albert hilser gledelig på Erica etter avholdt treningsøkt. Erica Pop er karriereveileder i Tunet. Hun forteller at dette er en morsom, spennende – og ikke minst imponerende og

lærerik opplevelse. – Jeg er stolt over at Tunet tilbyr treningsmuligheter til Politiets hunder og hundeførere. -Det er viktig å bekjempe narkotikakriminaliteten, konstaterer hun med et alvorlig ansiktsuttrykk.

Tunet støtter BRY DEG! kampanjen som arbeider for at ungdom skal si nei til narkotika. -Dette viser at vi bryr oss og tar arbeidet alvorlig, sier Erica.

Dersom du har en arena du tror vil passe for trening av politihundene setter Marianne stor pris på å bli kontaktet på Politiets telefonnummer 02800 eller 62 53 90 00.

Her kan du lese mer om organisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet