Skal fremdeles gjøre det som virker

Del dette innlegget

Det er ingen enkel stafettpinne å ta over, den som ny daglig leder i Tunet AS nå har fått overrakt.
Men Toronn Asdahl Brunsell (44) tør å tro at hun både kan videreføre Tunets gode navn og rykte, samt tilføre noe helt nytt. –En forandring som dette kan åpne for nye muligheter, smiler hun.

Kersti  Grindalen har  25 års erfaring med å få folk ut i jobb, de siste 21 av dem har hun jobbet for Tunet AS. Når hun nå går videre til jobben som leder for NAV Elverum og Våler, forlater hun en bedrift som har hatt stor suksess, til tross for mange samfunnsmessige og politiske endringer opp i gjennom åra. Det er konsekvensen av en dedikert innstilling:

– Å jobbe her har vært mer enn bare en jobb, sier hun. – Det blir en livsstil. Hvordan skal man klare å legge fra seg det man brenner for når man avslutter arbeidsdagen? For meg har det vært umulig.

For Toronn er dette lett å forstå: – Der tror jeg vi er like, sier hun. – Vi er begge ”all-in”mennesker, vi gir alt vi har når vi er engasjerte.

Nye ledere begge to: Kersti går til stillingen som leder i NAV, mens Toronn tar over daglig leder-jobben i Tunet.
Nye ledere begge to: Kersti går til stillingen som leder i NAV, mens Toronn tar over daglig leder-jobben i Tunet.

Odelsjente med sans for innenforskap
Toronn kommer ikke helt uforberedt til jobben som daglig leder for en vekstbedrift. Med seg i bagasjen har hun utdanningen som sykepleier, årelang erfaring fra Forsvaret, og som virksomhetsleder for hjemmetjenesten i Åsnes. NAV står også i CV’n og nå nylig takket hun for seg i jobben som tiltaksarrangør i Sonans Karriere.

– Ledelse og administrasjon kombinert med en god dose relasjonsbygging og stor interesse for at andre mennesker skal trives og lykkes, tenker jeg er en kort oppsummering av min karriere så langt, smiler hun.

Hun er odelsjente og bor på gård med to barn og mann, og er vant til å leve et aktivt liv. – Jeg har mye energi, smiler hun da hun tilfeldig kommer inn på at hun tok dagens joggetur før de andre i huset hadde stått opp fordi hun visste det ville bli en travel dag. – Jeg har stor glede av å være fysisk aktiv, legger hun til.  Kersti ler: – Der er vi helt klart forskjellige! I alle fall når det gjelder tidspunktet, påpeker hun med glimt i øyet.

Vil være en god leder
Toronn er opptatt av å være den lederen hun selv ville hatt. – Jeg vil være til stede, både for menneskene og for arbeidsoppgavene, forklarer hun. – Jeg liker å være ”på”, være en som de ansatte ønsker å inkludere, være en sparringpartner i gode prosesser, forklarer hun.

Hun trives med utfordringer, lange tanker, strategisk planlegging. – Jeg liker ideen med Tunet, innrømmer hun. – Det er meningsfylt. Arbeid, kompetanse, livskvalitet – alt henger sammen. Å ha jobb skaper en følelse av innenforskap, det er noe jeg alltid har vært opptatt av. Vi skal fortsette med det.  Ta vare på Tunets gode rykte, betydningen som Tunet har fått i lokalmiljøet, være en døråpner for andre mennesker.

At det å ta over etter Kersti kan bli en utfordring, er hun klar over. – Kersti har vært en avgjørende faktor i Tunets suksess, ingen som har fulgt med på hva hun har utrettet kan være i tvil om det.  Ni nye tiltaksplasser i disse dager, fantastisk. Jeg håper likevel jeg kan ta Tunet et skritt videre, vi skal fremdeles gjøre det som virker, men vi skal være fleksible og nytenkende!

Hun håper de ansatte vil væretålmodige med sin nye leder: – Jeg trenger tid til å sette meg inn i saker og ting, smiler hun. – Vi skal bygge nye relasjoner, fortsette å være en sterk aktør i lokalmiljøet.

Vemodig, men spennende
For Kersti er det vemodig å ta farvel med en bedrift hun har vært med på å bygge opp og prege i så stor grad. – Men jeg går spennende tider i møte, smiler hun. – Og vi får nok litt med hverandre å gjøre. Jeg er kjempefornøyd med at Toronn har fått jobben, hun er en god match for Tunet.

Kersti tror at hennes viktigste bidrag har vært fleksibiliteten og evnen til å tilpasse seg endringene i arbeidsmarkedspolitikken. – Å være der når toget går og justere driften ettersom hvilken retning endringene tar, har vært helt avgjørende, tror hun. – Å ha evne til å se samfunnets behov og forutse hvilke endringer som kommer, tror jeg har vært helt avgjørende.

 

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet