Strikking i Tunet kafé

Del dette innlegget

Strikking har tradisjoner langt tilbake i tid, og er på moten igjen! I Tunet kafé møtes strikkeglade damer med stor skaperglede, hver torsdag fra kl 11 til 13.

Bosnia-tøfler under produksjon – Kirsten har lagd 100-vis av slike i ulike farger

Treffet er å anse som en uforpliktende sammenkomst av glade damer. Her er det hele tiden noe å lære for alle og enhver, sier Gyda Lømo Fjeld. Hun forteller at de lærer mye av hverandre om strikking og de diskuterer hva som helst, -og de løser verdensproblemer! I dag har kronprinsesse Mette-Marits lungesykdom blitt diskutert, og snart antas diskusjonen å dreie seg om KrF-politikeren Knut Arild Hareide sitt arbeid for å felle sittende regjering.

Treffene er initiert av Elverum Husflidslag og det er åpent for alle som ønsker! Vanligvis teller gjengen 10-12 damer, men det er forskjellige som møtes fra gang til gang. De forteller at de er opptatt av inkludering og at nye deltagere skal føle seg velkommen. Derfor eksisterer en praksis i gjengen; at de ikke skal sitte på samme plass eller ved personer som de satt sammen med forrige gang de møttes.

 

 

Tveband-strikking er en av mange teknikker i bruk rundt bordet

Rundt bordet produseres ulike ting, med ulike farger, teknikker og garnkvaliteter. Det lages gensere, jakker, sokker, votter, tøfler, pulsvanter og lapper til større prosjekt.

Det er mange ulike dialekter å høre i praten som går rundt langbordet, – det høres ut som vårt vidstrakte land er representert! Damene har ulik erfaring og kompetanse når det gjelder strikking, men de er alle åpne for å lære eller lære bort. De forteller om situasjoner når de har «stått fast» eller har utfordringer med strikketeknikken, da er det alltid noen rundt bordet som kan hjelpe deg.

Mobilen tas ofte i bruk for å vise bilder og oppskrifter, eller for å finne hjelp. YouTube er et godt verktøy med mange gode tips og filmer som demonstrerer blant annet teknikker, forteller damene.

 

Rosa og mykt babyteppe under produksjon

Line Marie er på strikkekafé i Tunet for første gang i dag. Hun forteller at hun ble anbefalt å delta på arrangementet  da hun startet på nybegynnerkurs i strikking hos Husfliden. Hun har nettopp startet på sitt første plagg, ett mykt og rosa babyteppe. Hun har tro på at strikkekafeen er rette stedet å være om hun skulle trenge hjelp med strikkingen, samtidig som det er veldig sosialt å strikke sammen med andre. 

Damene forteller at de trives godt i Tunet kafé. Her er det god plass og masse godt lys å strikke i! Her er rom for mange flere – og damene tar imot nye deltagere med åpne armer.

Her blir ingen talt opp, det er ingen som bestemmer, ingen krav eller forventninger, ingen kostnad – og du trenger ikke strikke eller hekle heller, forteller Gyda. Også menn er velkomne – om de tør, sier hun med glimt i øyet.  Gyda er Elverums kronede vaffeldronning – og nettopp vafler nytes ofte sammen med praten og strikkingen i Tunet kafé.

Om du har lyst til å være med – er det bare å møte opp på torsdager mellom kl 11 og 13!

 

 

 

 

 

 

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet