Tradisjonsmat fra andre kulturer fra 24. august

Del dette innlegget

I sommer har vi i Elverum fått et økende fokus på konflikter og uheldige hendelser mellom nordmenn og nye landsmenn fra andre nasjonaliteter og kulturer. I den forbindelse har mange slått et slag for mer toleranse, bedre forståelse og ikke minst avstandstaken til rasisme. Derav oppropet og markeringsformen Sløyfrasisme i vårt lokalsamfunn.

Samosa fra Somalia serveres som lunsjrett i kafeen fra mandag 24. august.

Usikkerhet i forhold til andre mennesker samt mangel på kunnskap om kultur og religion hos andre, er ofte årsak til slike uheldige utslag. Trakassering, rasisme og vold mot mennesker med annen opprinnelse og hudfarge, mener vi best kan avhjelpes ved at vi bedre kjenner og aksepterer hverandres kultur.

Tunet kafé ønsker å bidra til at matkulturen fra andre nasjoner og folkegrupper blir bedre kjent. Dette ved å sette tradisjonsretter fra disse landene på menyen. Mat er også kultur.

Fra mandag 24. august starter vi å tilby en tradisjonell lunsjrett fra et av de landene vi har flest innflyttere fra i Elverum. Retten vil være på menyen i ca. tre uker før vi kommer med neste rett fra et annet land.

Vi nevner her noe av det som kommer:

  • Samosa fra Somalia, men også fra India og Pakistan
  • Schabowe fra Polen
  • Tabouleh med kyllingsspyd, pitabrød og hummus fra Midt-Østen
  • Cevapi fra Bosnia (Balkan)
  • Pho fra Vietnam
  • Goraraasa be Dama fra Sudan

Høres dette godt ut? Kom innom oss og prøv disse eksotiske rettene da vel. Dette blir selvsagt ikke-norske tradisjonsretter på vår måte, men vi tar gjerne i mot tips både til forbedringer og nye retter.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet