Tunet har blitt «Skravlekoppkafé»

Del dette innlegget

Vi på Tunet har hengt oss på en god idé, og registrert oss som skravlekoppkafé. Har du ikke hørt om konseptet med «Skravlekopp» før?

Initiativtakeren til Skravlekopp er artisten Venke Knutson. Hun fikk idéen i 2017 da hun hørte et innlegg om ensomhet. Som følge av dette utviklet hun Skravlekopp-konseptet i samarbeid med Bærum kommune. Knutson er sitert på websiden Skravlekopp.no :

«Jeg hørte den britiske entreprenøren Hillary Cottam holde et brennende innlegg om ensomhet. Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken. Hun satte lys på et samfunn hvor vi har glemt å se opp og rundt oss. Det ble starten på min drøm om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn.»

Koppene testes. Fra venstre: Daglig leder Toronn Asdahl Brunsell, kjøkkensjef Espen Dellerud og kafémedarbeider Agnethe Jernek

– Konseptet er veldig enkelt, forklarer daglig leder på Tunet, Toronn Asdahl Brunsell. «Skravlekoppene» er grønne med hvit skrift, og står sammen med de andre koppene i kafeen. Velger du en Skravlekopp når du kjøper deg noe å drikke signaliserer du til andre i lokalet at du gjerne snakker litt med noen mens du drikker den.

Mennesker er i utgangspunktet sosiale individer. I vår hektiske hverdag føler mange mennesker seg ensomme. Samtale og sosial omgang med andre er viktig for vår mentale helse. Føler man seg ensom er det fare for at både tungsinn og depresjon kan melde seg fortere. Noe så enkelt som en hyggelig samtale over en kopp kaffe kan utgjøre hele forskjellen på en god eller en dårlig dag. Enten du prater med noen du kjenner fra før, eller om du prater med noen du aldri har møtt tidligere.

Derfor: Velg gjerne en Skravlekopp neste gang du er innom vår kafé. Det kan gjøre dagen hyggeligere både for deg selv, og den som eventuelt setter seg ned for en prat.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer