Tunet på flyttefot

Tunet i Elverum er på flyttefot. Flyttelasset skal ikke langt, bare ned til Storgata 17, der 1.600 kvadratmeter nå planlegges og klarlegges for Tunets mangfoldige virksomhet.

Del dette innlegget

Skrevet av: Monika Søberg

Tunet har en god stund sett at det snart var nødvendig å gjøre noe med lokalene, som begynte å bli nedslitt og utdaterte. Tunet har holdt til i samme lokaler i 22 år nå, siden de flyttet ut av Generalgården.

Men i stedet for å bygge om i lokalene som de har i dag, har de besluttet å ta med hele virksomheten til større lokaler. De fikk en mulighet, og grep sjansen til å få lokaler som ligger mer sentralt og som er bedre egnet til den voksende virksomheten.

Storgata 17 blir den nye adressa hvor de skal være innlosjert ifra nyttår.

Lokalene skal renoveres totalt. Planleggingen er godt i gang, men ingenting kan gjøres fysisk i de nye lokalene før politiet er ferdige med å pusse opp politistasjonen og kan flytte inn til seg selv igjen. De holder nå midlertidig hus i nettopp Storgata 17.

Tunet vil få mye større plass når de kommer på plass i Storgata og får boltre seg på tre etasjer. Eller egentlig fire, i kjelleren skal Tunet også få disponere noen rom. Totalt gir dette mye bedre arbeidsforhold for eksisterende virksomhet, og dessuten større muligheter for å gjøre enda mer.

 

Tre etasjer

I underetasjen, som ligger mot parkeringen ved Politihuset, blir det grafisk avdeling og det skal tilrettelegges produksjonslokaler. Dit havner rammeverkstedet, og får mye bedre arbeidsvilkår og plass enn de har hatt.

I etasjen over som ligger på nivå med selve Storgata, får Tunet Kafe en ny hverdag. I tredje etasje blir det kontorer og undervisningsrom.

Tunets ansatte gleder seg, både til at de får lokaler som er bedre tilpasset all aktiviteten, og at de i tillegg kommer mer sentralt og blir mer synlige i sentrumstrafikken.

«Det er en stor prosess selv om vegen ikke er så lang», sier Geir Graff.


Tunet Kafe

Tunet Kafe vil fylle den ene etasjen. Kjøkkenet blir nytt, og nå som de har drevet kafé i flere år, vet de hva de mangler og hvordan de ønsker å ha et kjøkken innredet.

Myrvoldgruppen og IKEA er i gang med prosjektering og planlegging for et nytt kjøkken.

Kjøkkensjef Kjersti Nordhagen gleder seg. Og er veldig glad for at hun får være med fra tidlig i prosessen for å få et kjøkken som er optimalt for Tunet sin drift.

«At vi har med oss egne erfaringer for å få tegnet kjøkkenet slik vi vil ha det, gjør arbeidsplassen mer effektiv i den daglige drifta», sier hun.

Kafeen har tre arbeidsledere, en konditor og er VTA-bedrift for en stor gruppe mennesker. Kafeens kjøkken skal beholde alle funksjoner – og får med seg noe nytt.

«Nå installerer vi bakerovn og får større muligheter for baking og for konditor», sier hun. Nordhagen har stor tro på at flyttingen gir nye muligheter, som en del av Leiret sentrum. «Nå kommer vi midt i smørøyet og blir mye bedre sett», sier hun.

Produksjonsetasje

Underetasjen blir Tunets produksjonsareal.

Der blir grafisk avdeling, som tilbyr en hel rekke grafiske tjenester, som passfoto, print, trykk, hefter, takkekort, kopiering, produksjon av roll-ups og buttons, for å nevne noe.

Rammeverkstedet er også en viktig del av Tunets virksomhet, og noe de har mer enn 30 års erfaring på. Hit kommer kunder fra Oslo og Hønefoss etter anbefalinger fra bl.a kunstnerne selv.

Tunet tar også på seg sikkerhetsmakulering og andre produksjonsoppgaver. Denne etasjen vil få et eget mottak, og får samlet alle funksjoner på ei flate.


Egen kontorfløy

Marie Norum Hammer sitter i prosjektgruppa som planlegger selve flyttingen.

«Vi har som smått begynt å se på farger og materiale for de nye lokalene», sier hun.

Det er en spennende prosess, og en stor fordel at virksomheten nå kan skreddersy lokalene slik de trenge dem. Spesielt når de har så stor variasjon i aktivitetene og trenger plass til å få alle funksjoner på plass.

«Og det blir en stor fordel at vi blir mer synlig for flere», sier hun. Hun ser også fram til å få bedre lokaler for kontorfløyen. Det blir en helt ny hverdag med større plass, lysere og mer åpne lokaler med mye glass.

«Det blir et triveligere miljø for oss som jobber der, og gir større muligheter til kurs og veiledning, som vi gjør mer og mer av», sier hun.

Tunet har med årene opparbeidet seg stor kompetanse om veiledning i yrke og utdanning. Det viktigste – og vanskeligste – for folk er å bli kjent med seg selv og vite hvilke forutsetninger de skal legge til grunn i valg av yrkesvei.

«Det er derfor vi har gått bredere ut og kan dele denne kompetansen med flere,» sier Graff.

 

Største leietaker

Tunet kan ikke få fullrost gårdeier YC Christensen, som med kontaktperson Lars-Erik Knippa velvillig er med å finne ut hva som må gjøres for at Tunet skal få optimale arbeidshverdager.

«De har alltid gode forslag og løsninger, og strekker seg langt for å få det slik vil trenger», sier Geir Graff.

Knippa forteller at YC synes det er spennende å tilrettelegge for Tunet.

«Det er kjempeartig og spennende, av flere grunner. Ikke bare blir Tunet YC største leietaker- hva areal gjelder. De har også mange behov og ulike hensyn å ta, som må tas med i betraktningen helt fra tidlig planfase. Vi liker veldig godt Tunets virksomhet, med tilrettelagte arbeidsplasser og en veldig variert produksjon, med rammeverksted, grafisk, kafé og veiledning», sier han.

Da blir det viktig for YC som gårdeier å kunne hjelpe Tunet med å tilrettelegge lokalene best mulig.

«Vi har et godt samarbeid i planleggingen. De vet sjøl best hva de trenger, da er det vår oppgave å sørge for at de får det de har behov for», sier han.

 

Mye logistikk

Det er mye logistikk som skal på plass, og planen er at Tunet skal holde driften i gang i sine gamle lokaler helt fram til selve flyttingen skjer. Nye Tunet skal være klart til drift i Storgata over nyttår.

Med flyttingen møter Tunet framtida som mer robuste til å tåle svingninger og tilpasse driften.

«I dag har vi 34 varig tilrettelagte arbeidsplasser, og noen av dem er plassert utenfor vår drift. For eksempel på sykehuset og hos Anno museer. Det kommer en endring i lovverket som sier at vi må ha flere tilrettelagte plasser hos oss selv. Da må vi ha plass til å huse de, og det får vi nå», sier Graff.

Nestleder i Tunet, Geir Graff.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet