bilde viser to damer som sitter i sofa og en mann som står ved siden av

Vær stolt

Del dette innlegget

bilde viser to damer som sitter i sofa og en mann som står ved siden av
Anita Ulvebne fra Skrå, Toronn Asdahl Brunsellog Geir Graff fra Tunet.

Å være stolt er ikke bare en følelse. Stoltheten setter seg i hele kroppen, retter opp ryggen – hever blikket litt. Noen ganger er det vanskelig å være stolt. Uansett hvor mange ganger man får beskjed om å være det. «Du skal være stolt av at du har klart å be om hjelp!» Stolt av det du får til, stolt av at du reiser deg. Vær stolt!

Når stoltheten også skal synes utenpå, da kan det være lurt å løfte den sammen. Det har de gjort på Tunet. Sammen med Skrå – designbyrået som holder til i nabolaget. To selskap som på mange måter jobber med mye av det samme, men som på samme tid er helt ulike.

Sterke sammen

«Vi starta med å ha en workshop med flere av de ansatte,» forteller Anita Ulvebne fra Skrå «– og vi opplevde en VOLDSOM stolthet fra alle! Følelsen av at de bidrar med noe, strålte av alle og den følelsen er utrolig smittsom!» Å bygge merkevaren og den grafiske profilen til Tunet videre på dette, ble raskt veldig tydelig for alle involverte.

Toronn Asdahl Brunsell er tydelig på en ting; «Vi ønsker oppriktig at det å jobbe på Tunet ikke skal være noe å skjule. Hos oss bidrar alle på en nyttig måte. Alle og alt er under stadig utvikling, også hvordan vi skal fremstå i lokalsamfunnet. Etter samarbeidet med Skrå har ansatte gått fra å ønske seg litt mindre logoer på klærne til å gå med dem hver eneste dag – og hvor som helst! Og det betyr ikke bare mye for meg; det betyr noe for oss alle!»

En ny start

Trekanten med de seks prikkene i logoen til Tunet står for en ny start. Det er rett og slett et play-symbol, en powerknapp. Anita Ulvebne i Skrå ville ikke fjerne denne symbolikken, men heller gjøre den enda mer tilgjengelig for alle. «Vi myknet opp litt i fargen og ga også hver avdeling på Tunet sin egen farge,» forklarer hun. «På den måten får vi vist frem hvor mye de har å by på, men også hvor hver enkelt ansatt hører til!»bilde viser logoer i forskjellige farger og en mann med ryggen til med logoer på ryggen

Og det var det Tunet trengte nå; en samlende identitet med en verktøykasse som kunne gjøre det mulig å visuelt skille avdelingene fra hverandre på en enkel måte.

«Det har vært et fint og morsomt oppdrag å jobbe med. Ikke bare fordi det er en god nabo av oss i hverdagen, men kanskje mest fordi vi merker at det arbeidet vi gjør med Tunet får langt større ringvirkninger enn vi først tenker! Å bidra til å bygge opp mangfoldet i både byen og arbeidslivet vårt, har kanskje vært den viktigste oppgaven gjennom hele denne prosessen.»

Og det er det vi nå har forsøkt å få til. Gjennom endringer i fargepalletten, justeringer i bruk og en helhetlig profilpakke er målet å finne en balanse mellom det byråkratiske og det å ufarliggjøre en situasjon der noen trenger hjelp.

 

Ingen er alene

Tunet er en sentrumsbedrift. Midt i hjertet av Elverum, der alle kan se dem. Det er ganske uvanlig å ha lignende bedrifter midt i byen. Vanligvis finner man dem litt bortgjemt på et industriområde.

I et så transparent miljø som Elverum er, så vil alle kjenne eller bli kjent med noen som trenger hjelp eller har vært i en vanskelig situasjon en eller annen gang, og da blir akkurat dette mer tydelig.

«Skal vi klare å skape et faktisk mangfold i arbeidslivet vårt her i byen, så må vi gjøre det sammen. Vi kan ikke gjemme noen bort, holde noen på en armlengdes avstand. Vi må inkludere i hele samfunnet, i hele Elverum!» sier Geir og legger til

«Ikke tro, mistenk og anta – du må vite! La oss unne andre å lykkes, både de som jobber på Tunet og dem vi jobber med!» Han fortsetter;

«Vi ønsker å stå for at vi vil hverandre vel, både mellom selskaper og mennesker. Når vi jobber godt sammen, så blir resultatene gode for alle! Derfor sender vi nå kunder på kryss og tvers over plassen her alt ettersom behovene dukker opp.
Hvis vi klarer å styrke Skrå, så får også vi flere oppdrag og de synergiene vil vi ta med oss i alle deler av arbeidet vi gjør!»

Og sånn burde vi kanskje tenke alle sammen. At alle må jobbe sammen for at samfunnet skal fungere og bli bedre.

En ting er hvert fall sikkert; ingen kan bekjempe utenforskap alene.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet