bilde viser smilende mennesker i klynge

Det skjer mye på Tunet for tiden

Del dette innlegget

Det skjer mye på Tunet for tiden. Ny visuell profil og justert logo er allerede på plass. Det samme er nye maskiner og utvidet tjenestetilbud, og flytteplanene er mer eller mindre klare.

Vi bobler nesten over av entusiasme og begeistring. Etter tretti år er vi nå mer enn klare for å ta neste steget ut i verden, sier daglig leder Toronn Asdahl Brunsell.

Hele prosessen har vært lystbetont

Det er fredag ettermiddag på Tunet i Elverum, og temmelig hektisk møtevirksomhet hele dagen. Forandring fryder, men den kommer ikke av seg selv. Ikke vekst, heller. Det ligger mange møter og mye hardt arbeid bak de fremskrittene som nå er i ferd med å bli virkelighet.
-Det begynte egentlig for en tid tilbake med at vi ville ha en ny identitet i kafeen vår. Vi syntes det var litt for mye rutebilstasjonspreg slik det var, og ville gjøre det litt mer innbydende og hjemmekoselig. Så trengte vi nye menyer som passet inn i det nye konseptet, og dermed var vi i gang, sier nestleder Geir Graff, som er den som har holdt hardest i tømmene i endringsarbeidet.
-Vi har tatt ett skritt av gangen, og et skritt tilbake, også, når det har vært behov for det. Det første utkastet er som kjent aldri bra nok. Men vi bestemmer tempoet selv, og hele prosessen har vært veldig lystbetont.

Tunet skal synes

Det er mye som skal på plass når den grafiske profilen skal fornyes. Eller forynges, som Tunet-lederne kaller det. Startknappen i logoen er den samme, men fargen er dypere og fonten er kraftigere. Nye elegante piktogrammer for hvert av de fire arbeidsstasjonene til Tunet skal bidra til å bygge identitet: Stolthet, arbeidsglede, involvering og inkludering. Nytt kledelig arbeidstøy og ytterjakker med alle piktogrammer og logo påtrykket bæres med stolthet og glede av de ansatte. Det samme gjør de nye og praktiske ryggsekkene. Tunet skal synes i gatebildet i Elverum.
-Vi fikk veldig god hjelp med profileringsarbeidet av Skrå designbyrå her på Elverum. De har vi samarbeidet masse med opp gjennom årene, leid maskiner av hverandre og avlastet hverandre på andre områder, så de kjenner oss godt fra før. De vet hva vi står for og hvordan vi ønsker å framstå. Linn Wold og Anita Ulvebne var de vi samarbeidet med, og vi synes de gjorde en kjempejobb, roser Toronn Asdahl Brunsell.

En tier for en spesiallaget button!

Det er ikke bare innpakningen som blir ny på Tunet i vår og sommer. Også tjenestetilbudet utvides. Ikke minst gjelder dette i den grafiske avdelingen, der Tunet nå har overtatt ansvaret for å produsere mange private byggtegninger i området. Men avdelingen er godt forberedt med nye maskiner og tilstrekkelig bemanning, så Marius Alexander Sletvold, som er faglig leder innen arbeid og inkludering på Tunet, regner med at man skal kunne klare å ta unna for de oppgavene som venter.
-Vi har flinke og innsatsvillige medarbeidere, så det skal nok gå bra. Men hvis det skulle bli alt for mye å gjøre, så kan det hende at vi vil trenge forsterkninger etter hvert, sier Sletvold, og forteller at etterspørselen etter de enkle og rimelige «buttons» har skutt i været den siste tiden.
-De er blitt kjempepopulære. Du kan komme med et bilde, en tegning, eller hva du vil, og så lager vi en button av det. Det koster bare 10 kroner, det er kjempebillig. En tier for en spesiallaget button!

Gleder seg til å flytte

Toronn Asdahl Brunsell, Geir Graff, Marius Alexander Sletvold og alle de andre på Tunet har allerede begynt å glede seg til å flytte inn i flotte, nye lokaler i Storgata 17. Selve flyttingen skal ikke skje før mot slutten av neste år, men mye i planleggingen er allerede godt i gang.
-98 prosent, anslår Geir Graff optimistisk.
-Det kommer til å bli veldig bra. De nye lokalene ligger i hovedgata her i Elverum, diagonalt på andre siden av veien fra rådhuset. Supersentralt. Det vil gi oss mye større synlighet og bedre tilgjengelighet, samtidig som lokalene blir mye mer funksjonelle enn de vi har nå.

– Det sies at kulturen sitter i veggene, og derfor passer det veldig bra for oss å flytte nå. Flytteprosessen bidrar til å skape endringsvilje, og vil gi oss et løft når vi nå på en måte skal starte på nytt, sier Toronn Asdahl Brunsell.

Hva med alle stamgjestene i kafeen?
-De skal vi nok sørge for å få rutet inn i den nye kafeen. Den får jo en av de beste beliggenhetene i byen. Vi må sørge for å lokke dem med alle de midlene vi har.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet