Tunet er stolt sponsor av Skytteralma!

Del dette innlegget

Skytteralma – Alma Magnor (14) fra Hernes fikk hjerneblødning som småjente og har varige mén som følge av skadene. Alma har gått en vei for å finne sin idrett, det har vært utfordringer og motgang, Men for den som ikke gir seg, går det som regel godt!

Håndballbyen Elverum
Som mange unge i Elverum, spilte Alma håndball i barneskolealder. Hun trivdes godt sammen med sine klassevenninner på laget og spilte håndball med én arm og sine øvrige utfordringer. Det var gleden av å være sammen med de andre og det å føle idrettsglede som var Almas drivkraft. Etter hvert ble tempoet på banen for høyt, og kreftene i taklingene for voldsomme for Alma. Nederlaget av å ikke mestre  var ikke til å unngå.

På søk etter annen idrett
På Beitostølen helsesportsenter fikk Alma prøve skyting og da var det gjort! Hun startet med skyttertrening i Elverum i desember 2016 og forteller at hun ble godt mottatt. De skjønte fort at hun hadde talent for skyting. Roen, konsentrasjonen og gleden var på plass. Klubben i Elverum har bistått med tilrettelegging og tilpasninger, utlån av våpen og annet utstyr, i tillegg til skytterveiledning. Skytteralma blir Almas kallenavn.

Skytteralmas første resultater
Alma skjøt sitt første stevne i februar 2017, hvor hun fikk 270 av 300 mulige poeng. Hun deltok på Ungdomslekene i Lillehammer, hvor hun fikk 280 poeng, Elverum Open med 283 poeng og aprilstevnet i Stange i 2018 hvor hun fikk 292 poeng.

Landsfinalen for rekrutter 2018
Dette er den største konkurransen i landet for rekrutter. Alma deltok i 14 års klassen, sammen med de funksjonsfriske ungdommene. Hun vant i to klasser; sprintskyting med 293 poeng og hovedskyting med 295 poeng!

Skytteralma med sine første gullmedaljer fra landstevnet for rekrutter

Veien videre
For Almas utvikling må hun matches på et nivå der hun møter andre paraskyttere. Hun skal derfor være med på skyttersamlinger for funksjonshemmede i regi av skytterforbundet. Der vil hun møte og konkurrere med skytteres som blir sendt ut til World Cup og Paralympics.

Alma vokser både fysisk og kompetansemessig, og trenger eget, tilpasset utstyr. Våpenet hun har fått låne, har ikke de kvaliteter som kreves for å bli en toppskytter. Hun har behov for midler til investering i eget våpen, skytterklær, ammunisjon og utgifter i forbindelse med reise for seg selv og sin ledsager.

Det er med stolthet at Tunet har blitt sponsor til Skytteralma – ei jente som ser mulighetene og konturene av en lang og god karriere til tross for sitt handikap.

Vi heier på deg, Alma og ønsker deg lykke til med din utvikling og fremtidige konkurranser!

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet