bildet viser to damer som smiler foran en vegg med bilder

Audiens hos Elisabeth Løvig og Mari Skavern

Del dette innlegget

Det er ikke bare enkelt å få audiens hos Elisabeth Løvig og Mari Skavern. De jobber nemlig på makuleringsavdelingen til Tunet, og der er det adgang strengt forbudt for utenforstående. Travelt er det også. Men en prat i kafékroken ute i gangen har de så vidt tid til.

-Det er så mye fortrolig informasjon inne hos oss. Sensitive papirer, som ikke skal vises frem i offentligheten. Det er så strengt at selv vi som jobber der må tape over kameraet på mobiltelefonen før vi går inn, forteller de to «makulatørene».

bildet viser to damer som smiler foran en vegg med bilder

Holdt på å gå på veggen

Elisabeth Løvig kom til Tunet for snart tre år siden. Da hadde 40-åringen nettopp flyttet til Sørskogbygda med mann, en syvåring og en hel haug av hunder. Mannen driver nemlig med hundekjøring, og Elisabeth Løvig er matmor for ikke mindre enn ni særdeles krevende trekkhunder av typen Alaskan Husky. Det høres usedvanlig tidkrevende ut, men ikke for damen, som er født og oppvokst i Holmestrand.

-Jeg hadde ikke noe å gjøre, og holdt på å gå på veggen. Heldigvis var de både forståelsesfulle og handlekraftige på det lokale NAV-kontoret, og de satte meg i forbindelse med Tunet. Jeg fikk en omvisning i lokalene her, og startet uken etter. Jeg var først et halvt år på rammeverkstedet før jeg kom hit til makuleringsavdelingen. Her trives jeg mye bedre. Det er alt for fint for meg det de holder på med på rammeverkstedet, ler Elisabeth Løvig, som har kontoransvar i avdelingen.

Godt forhold til divanen

Mari Skavern har lenger fartstid på Tunet enn kollegaen. Hun begynte på den grafiske avdelingen til Tunet allerede i 2014, og var også innom rammeverkstedet før hun kom til makuleringsavdelingen sist vinter.

-Jeg trengte et miljøskifte, smiler 29-åringen, som har det adskillig stillere og roligere på hjemmebane enn sin 11 år eldre kollega.

– Jeg er en hjemmekjær type med et veldig godt forhold til divanen min, ler hun.

Mari Skavern er født og oppvokst i Elverum, og visste allerede tidlig i livet at hun kom til å være avhengig av å finne en tilrettelagt jobb. Hun synes NAV «fortjener skryt», som hun sier, for å ha lagt forholdene til rette for henne, og hun er lykkelig over å ha en så fin arbeidsplass som Tunet. Mari Skavern har det godt både på jobben og hjemme i leiligheten på Vestad.

Tusler rundt en times tid

Elisabeth Løvig og Mari Skavern ser spørrende på hverandre når vi lurer på om det virkelig er så bra på Tunet som de hevder. Er det ingenting som kunne vært bedre?

-Nei, sier Løvig.

-Alt er perfekt, nikker Skavern.

-Vi trives veldig bra her. Det gjør alle som jobber på Tunet. Vi har et veldig godt miljø, flotte kolleger og gode arbeidsledere, sier de to, og understreker at de trives med selve jobben, også, selv om det kan være temmelig hektisk til tider.

Begge har tenkt å være på Tunet til de går av med pensjon.

-I hvert fall så lenge helsa holder. Det er veldig bra at ledelsen er opptatt av at vi tar vare på helsa vår. Vi har et eget treningsrom her, og hver torsdag er vi med på en turgruppe, sier de to sympatiske damene, og ler.

-Da tusler vi rundt en times tid.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer