Fornøyd Håkon i jobb hos Møller Bil

Del dette innlegget

Håkon Enger har gjennom VTA (varig tilrettelagt arbeid) ved Tunet nå sin arbeidshverdag hos Møller Bil i Elverum. Før det jobbet Håkon ved Makuleringsavdelingen ved Tunet, hvor det å hente makulering hos kunder på Østlandsområdet var hovedoppgaven.

Mulighet hos Møller Bil Elverum

– Mitt fokus som karriereveileder er å finne riktig person til riktig jobb ut fra interesser og kompetanse, samt å være et bindeledd mellom arbeidstaker og arbeidsgiver, for å sikre en god dialog mellom partene. I tillegg se på de muligheter som finnes for at arbeidstaker blir ivaretatt, får muligheter til å utvikle seg både faglig og sosialt, forklarer karriereveileder, Solveig Rismyhr.

For ca ett år siden kom vi i god dialog med Møller Bil i Elverum, og vi skjønte straks at dette kunne være en fin mulighet for Håkon.

Vidar Ødegården, Håkon Enger og Solveig Rismyhr – alle tre godt fornøyde med tingenes tilstand

Håkon liker biler, og er glad i å kjøre bil. Vi hadde et møte i forkant ved Møller, hvor vi luftet denne muligheten for ham og Håkon syntes straks det var en god idé. Deretter gikk det slag i slag.

– Jeg var på et jobbintervju hos Møller i februar forrige år, forteller Håkon. Møtet gikk fint, og vi ble straks enige om at jeg skulle prøve meg i jobben.

Bruktbilansvarlig, Vidar Ødegården, som til daglig jobber med Håkon og er kontaktperson hos Møller Bil, forteller at de ikke har angret ett sekund på at de fikk Håkon med på laget.

– Håkon og jeg har jobbet sammen i snart ett år, og det har gått veldig bra, sier Ødegården.

Mye logistikk med bruktbil

Det er rift om gode bruktbiler, og Ødegården forteller at de har sin fulle hyre med å skaffe nok biler for å dekke etterspørselen.

– Men bruktbiler innebærer også en hel del logistikk. Hvis vi for eksempel har kjøpt en bruktbil i Trondheim, så skal jo denne til Elverum på en eller annen måte. Da kan vi sende Håkon oppover, og han kjører bilen ned til oss igjen. En oppgave som er både nyttig for oss og meningsfull for Håkon med tanke på hans interesse for å kjøre bil.

Bruktbiler skal også vaskes og rengjøres utvendig og innvendig før de selges. Her gjør Håkon en fantastisk god jobb for Møller Bil, og han har nylig mottatt kompetansebevis på at dette er arbeidsoppgaver han behersker til fulle. Etter hvert kan det også bli flere kompetansebevis innen andre kategorier for Håkon.

Hvis det plutselig må hentes noen deler for verkstedet, så er også det en ting som Håkon kan ordne. Han er faktisk litt av en altmuligmann for oss.

– Håkon er pliktoppfyllende, nøyaktig, og alltid blid, sier Vidar. Han har glidd godt inn i miljøet her hos oss. Her har Håkon både fått og tatt utfordringer, og vi ser at han har vokst på dette, hatt en meget positiv utvikling i jobben. I tillegg viser han initiativ, og gjør ting han ser trengs å gjøres.

– Og jeg trives veldig godt med å jobbe her hos dere, repliserer Håkon som er tydelig fornøyd.

Utfyllende om VTA

VTA betyr altså “varig tilrettelagt arbeid”, og er for personer som mottar uføretrygd eller, som kommer til å motta det i nærmeste fremtid. For å få mulighet til VTA via Tunet må man være bosatt i Elverum kommune.

Veileder bistår med å finne den beste løsningen med tanke på arbeid, ut ifra kompetanse og helsesituasjon. Tunet har VTA-plasser både i egen bedrift, og hos samarbeidsbedrifter, slik som Møller Bil.

– Min og Tunets rolle i dette er å bistå med å tilrettelegge og tilpasse slik at den enkelte skal komme i jobb. En ønskesituasjon, er selvfølgelig at det skal fungere så godt både for arbeidstaker og arbeidsgiver at ender i en fast ansettelse i bedriften, hvor arbeidsgiver blant annet overtar lønnen (motivasjonslønn som Tunet pr i dag betaler). En ansettelse i en ordinær bedrift, vil i så fall frigjøre en VTA plass ved Tunet, som kan komme andre til gode, sier Solveig Rismyhr.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer