Fotoprint og digital bildebehandling

Del dette innlegget

Visste du at vi på Tunet kan hjelpe deg med å få laget papirkopier av dine yndlingsbilder? Vi har kompetansen og utstyret som trengs.  Våre eksperter Tor Ivar Breibrenna og Kim Pedersen kan hjelpe deg med det aller meste.
Kim Pedersen (t.v) og Tor Ivar Breibrenna hjelper deg med å lage papirkopier av dine bilder.

Ønsker du å printe bilder kan du henvende deg i resepsjonen. Det er best om du kommer mellom kl 09:00 og 15:00 på dagen. Utenom disse tidene må det avtales i hvert enkelt tilfelle, og spesielt hvis det dreier seg om mer kompliserte oppdrag.

Printsystemet ved resepsjonen er selvbetjent, og meget enkelt å bruke. Man kan velge bildeformat fra 10x10cm og opp til 20×30. Fotoprinteren kan også kjøre ut panoramaformat på opptil 20×82 cm. (Se bilde med formatoversikt nederst på siden).

Bilder kan kjøres direkte ut fra de fleste enheter. Minnekort fra kamera, mobiltelefon, harddisk eller USB minnepinne. Det som oftest skaper hodebry er bilder som er sortert i mapper på iPhone. Vi oppfordrer derfor alle kunder til å velge ut de bildene som skal printes på forhånd, og legge disse over på en egnet lagringsenhet. For eksempel USB minnepinne.

 

Tor Ivar sjekker resultatet som kommer ut fra stormaskinen.

– Det er stor interesse for å få produsert bilder på papir. For tre år siden lå vi på omtrent 400 bilder i måneden. I 2020 kjører vi ut omtrent 800 bilder i uka. Mange savner kanskje å ha en bildekopi i hånda, i stedet for å se det på en skjerm, kommenterer Tor Ivar.

Ønskes større kopier har vi en storformat-printer på vår grafiske avdeling som leverer inntil 105cm bredde. Lengde kan være helt opp mot fem meter. Den store maskinen kan kjøre ut på alt fra banner-tekstil til fotopapir og lærett.

Scanning og digital bildebehandling

Tunet scanner både negativfilm og papirkopier, og bearbeider disse digitalt før utskrift. På denne måten kan et gammelt bilde som er bleket eller gulnet få nytt liv. Farger og kontrast kan justeres. Gamle bilder kan være skadet med rift, knekk og flekker. Dette kan retusjeres vekk. Det kan også være ønskelig å gjøre noe for å forbedre bilder fra digitalkamera eller mobiltelefon.

– Med moderne teknologi innen bildebehandling er det enorme muligheter med tanke på retusjering og forbedring. Og selvfølgelig også innen bildemontasje og manipulering, sier Kim.

Eksempel på hva som kan gjøres ved hjelp av digital bildebehandling: Kim har «ryddet opp» og retusjert vekk personer i bakgrunnen. Bildet får et mye roligere uttrykk. Foto: Kjell Olsen

 

Nedenfor ser du en formatoversikt over fotostørrelser som kan kjøres på vår snaplab selvbetjeningsmaskin:

 

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer