Gjør det beste ut av muligheten du får

Del dette innlegget

Zeljko Ignjatovic har fått fast plass på en arbeidslinje hos Moelven profil på Kirkenær. Men slik har det ikke alltid vært.

Zeljko fikk karriereveileder på Tunet for første gang i fjor høst, og sammen med Erica Pop har han jobbet seg opp- og framover.

I dag er Zeljko ydmyk og glad for muligheten han har fått hos sin nye arbeidsgiver på Kirkenær.
– Jeg har blitt godt ivaretatt, de har gitt meg mye tålmodighet og god opplæring, sier han.

Helt etter boka

Daglig leder ved Moelven Profil, Stein Haslestad, er like fornøyd når han beskriver det velfungerende samarbeidet, som har gått helt etter boka.

– Vi er genuint opptatt av å ta samfunnsansvaret vårt på alvor. Integrering og like muligheter til enkeltmennesker er noe av det viktigste vi kan gjøre, sier han.

I dette jobboppdraget ble det full klaff mellom arbeidstagerens kompetanse og motivasjon og hva Moleven kunne tilby.
– Vi hadde en jobbmulighet for den rette arbeidssøkeren. Sammen kom vi fram til en plan for opplæring og hvilket samarbeid som ville passe best.

Kartlegging og den viktige oppstarten


– Når vi starter opplæring, vurderer vi alltid hva arbeidssøkeren trenger.

Det er mange nasjonaliteter som jobber sammen i de store produksjonshallene på Kirkenær. Med et høyt støynivå og rigide regler for sikkerhet, må forståelsen mellom kollegaene være god. For Haslestad var det avgjørende å avklare et følsomt tema. Kunne det være problematisk å ha ansatte fra ulike sider i et konfliktområde?

– Det krever litt mot, men det er helt nødvendig å spørre, sier han. Ærlighet og åpenhet er avgjørende.

Zeljko Ignjatovic var oppriktig lærevillig og interessert, han tok initiativ og var påpasselig med å sikre at han hadde oppfattet oppgavene riktig.
– Det gikk fort framover, uvanlig raskt, sier Haslestad.

I samarbeid med NAV ble det lagt til rette for truck-førerkurs og Zeljko ble klar for ytterligere påfyll av arbeidsoppgaver.

– Det framstår som enkelt å satse videre på Zeljko. Med solid innsats og glimt i øyet viser han seg som en oppmerksom og real arbeidskollega. Han er en viktig ressurs som produksjonsoperatør hos oss, og en vi gjerne satser på for framtiden.

– Jeg vil takke for muligheten jeg har fått, sier Zeljko. Nå er det min tur til å gi tilbake ved å bevise at jeg fortjener arbeidsavtalen. Jeg skal være en arbeidsom, lojal medarbeider og en god kollega.

– Mye har med innstilling å gjøre, repliserer Haslestad. Hvis du har vilje og innsats, vil du lykkes!

Fra venstre Erica Pop, Zeljko Ignjatovic, Stig Haslestad og Trine Langholen

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer