Gry starter i ny jobb hos Coop Ekstra

Picture of Av Geir Graff

Av Geir Graff

Del artikkel:

Facebook
LinkedIn
Gry bytter tilrettelagt arbeid for en fast stilling hos Coop, og viser at tilrettelagt arbeid kan være veien til varig suksess for både arbeidstakere og arbeidsgivere

Gry har vært en verdifull ansatt ved Tunet i hele 11 år. Hun har vært en del av teamet som har nytt godt av muligheten til å jobbe i et tilrettelagt miljø, og hun har vist en imponerende innsats. Nylig fikk hun sjansen til å prøve seg i praksis hos Coop Ekstra Grindalsmoen. Her har hun levert en så strålende innsats at hun har blitt tilbudt en fast stilling på 20%.

Dette er en betydningsfull seier for både Gry og teamet på Tunet. Det illustrerer tydelig at tilrettelagt arbeid ikke nødvendigvis må være en permanent ordning, og det kan gi positive resultater både for arbeidstakere og arbeidsgivere.

En kake med hvit glasur, dekorert med blomster, en makron, frukt og sommerfuglfigurer. Kaken har norsk tekst skrevet i sjokolade, takker for godt samarbeid og ønsker gry lykke til i ny jobb.
Bløtkaken fra Kafe Tunet hvor Gry har jobbet store deler av tiden på Tunet Arbeid og Karriere

Vi tok oss tid til å spørre Gry hvordan hun opplevde overgangen til ordinær jobb. Hun svarte: «Det er vanskelig å sette ord på det, men det føles godt. Jeg føler meg friere, og nå står jeg på egne bein. Det er wow liksom! Jeg har drømt om dette, og nå er det virkeligheten. Jeg er kjempestolt av det jeg har fått til, og stolt av folka mine på Tunet. Dette hadde ikke gått uten støtten fra veileder og gode kollegaer.»

Tunet Arbeid & Karriere er en av flere arbeidsmarkedsbedrifter i Norge som tilbyr tilrettelagt arbeid for personer som av ulike årsaker har utfordringer med å komme inn på arbeidsmarkedet. Disse bedriftene spiller en viktig rolle i samfunnet ved å gi arbeidstakere en meningsfull hverdag og tilrettelegge slik at de utvikler sine ferdigheter og talenter. Tilrettelagt arbeid gir også arbeidsgivere muligheten til å ansette verdifulle ressurser som ellers ville ha blitt oversett.

To personer sitter på en grå sofa, begge med briller og smiler til kameraet. Den ene har på seg en grå hettegenser med tekst, mens den andre har en marineblå skjorte med jeans. De virker lykkelige sammen, kanskje etter å ha sikret seg ny jobb i tilrettelagt arbeid.
Gry og hennes veileder Marit Sandli fra Tunet Arbeid og Karriere

Vi spurte Aleksander Ludvigsson, butikksjef hos Coop Extra Grindalsmoen, hvorfor han valgte å gi Gry sjansen. Han svarte: «Gry viste interesse for å lære, og hun bidro fra første dag. Hun var villig til å takle utfordringer og ta initiativ for å lære nye ting. Hun stilte spørsmål når hun var usikker og var villig til å prøve, feile og prøve på nytt.»

Dette er et eksempel på hvordan tilrettelagt arbeid kan gi positive resultater for både arbeidstaker og arbeidsgiver. Det er en gledelig sak som viser at det er mulig å skape en inkluderende arbeidsplass der alle kan bidra og trives. Vi håper at flere bedrifter vil la seg inspirere av Coop Extra Grindalsmoen og gi tilrettelagt arbeid en sjanse.

Seks personer som smiler, står og kneler innendørs, uformelt kledd, noen i matchende skjorter. De befinner seg i et kjøkken eller arbeidsmiljø som er satt opp for tilrettelagt arbeid.
De gode kollegaene på Tunet. Bak fra venstre: Marit, Gry, Madeleine og Espen. Foran fra venstre: Agnethe og Elisabeth

Erfaringene viser at nøkkelen til suksess er tett oppfølging og en god relasjon mellom veileder og ansatt. Marit Sandli har vært Gry sin veileder i de seneste årene ved Tunet, og de har arbeidet sammen mot klare mål. Ofte vil arbeidssøkere ønske å prøve seg i praksis hos en arbeidsgiver over en tidsperiode for å avdekke og sikre gode tilretteleggingsmuligheter. Dette skaper tillit og trygghet, som er et godt grunnlag for en fast ansettelse. Denne gangen ble det en vellykket match, og vi har også spurt Aleksander om hans opplevelse av prosessen fra arbeidstrening til ordinær ansettelse. Han svarte: «Prosessen har gått svært bra og vært meget ryddig. All honnør til Tunet og spesielt Marit, som er Gry sin veileder. Hun har motivert til et godt samarbeid og levert gode resultater

KONTAKT TUNET

Les flere nyheter

En gruppe mennesker fra Tunet Elverum står bak en glassmonter fylt med ulike matvarer, smiler og rekker opp hendene i en feiringsgest. De har på seg matchende blå uniformer.

TUNET KAFÈ – MIDT I LEIRET

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygghet og arbeidsglede, og kafèen

Les mer