Kurs i Smart Økonomi – til nytte for alle

Del dette innlegget

På Tunet er vi opptatt av at det er viktig med læring – ikke bare i jobben vi gjør, men generelt i det livet vi lever. Vi har minimum to årlige utdelinger av kompetansebevis for ansatte og andre arbeidssøkere.

Kurs om privat økonomi

Økonomi er utfordrende for mange, uansett hvor mye penger vi har til rådighet. Hos Tunet Elverum har vi skolerte veiledere, som holder kurs i Smart Økonomi. Dette er kurs vi jevnlig holder for våre arbeidssøkere. Høsten 2020 har en gruppe på sju ansatte også satt seg på skolebenken.

Kurset er gjennomført over tre dager. Målsetning er å gjøre folk mer trygge og selvhjulpne innen personlig økonomi, ved å motivere til å endre egen atferd, og finne løsninger innenfor sin egen økonomi. Opplegget er basert på Smartpedagogikk – en egen utviklet metode (påbegynt i 1992) som har mye til felles med metodene LØFT, MI og PREP. Når kurset er slutt, skal deltakerne være i stand til å coache seg selv på økonomien, og vi utsteder kompetansebevis.

Positive tilbakemeldinger

Deltakerne forteller at de har lært å gjøre viktige grep i hverdagen. En av dem sier:

– Gjennom Smart Økonomi kurset lærte jeg meg å sette opp et oversiktlig og detaljert årsbudsjett.

En annen deltaker forteller at etter kurset er vanene for handlerutiner endret. Innkjøp planlegges, og handlelister er helt nødvendig. Det gjøres innkjøp for flere dager, noe som bidrar til mindre forbruk og penger spart.

– Gjennom Smart Økonomi kurset har jeg fått oversikt over økonomien min, noe som har gitt meg mulighet til å kunne ta valg i forhold til hva jeg ikke trenger å bruke penger på.

Kurset har gitt en mye større forståelse for penger generelt, og bidratt til at deltakerne selv ser hvilket ansvar de har i å forvalte egen økonomi. Emnefeltet er bredt og omhandler mye om ulike verktøy for å få oversikt. Deltakerne får kunnskap om hva som koster penger i et voksent liv, og hvordan markedsføring og omgivelsene påvirker våre økonomiske valg.

Å snakke om økonomi

Mange opplever det som nyttig at det gjennom kurset tilrettelegges for et «møterom» hvor man kan snakke om økonomi.
Vi er ganske sikre på at det er mange forestillinger og antagelser om økonomi er endret hos deltakerne. Det finnes også hjelp og støtte å få hvis det er problemstillinger den enkelte opplever som vanskelige å forstå.

Gamle vaner er som kjent vonde og vende, så med oppfølgingsdager gjennom året har vi tro på at det er mange som vil oppleve å gjøre varige grep som gir en bedre oversikt og bedre kontroll på pengene.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer