to smilende menn

Lederskifte i makuleringsavdelingen: -Blir som å hoppe etter Wirkola!

Del dette innlegget

to smilende menn
Bengt Arne Storsveen(t.v) og Tor Ivar Breibrenna

 Påtroppende arbeidsleder Bengt Arne Storsveen mener det blir som å hoppe etter Wirkola når han nå overtar ledelsen av makulerings- og bambusavdelingen etter Tor Ivar Breibrenna, som nylig ble behørig takket av etter lang og produktiv tjeneste.

 -Tor Ivar har skapt en velfungerende og selvgående avdeling. Det er ingen ting å ta tak i, og ingen ting å rydde opp i. Her er det bare å videreutvikle alt det fine som allerede er gjort, sier Bengt Arne Storsveen, som gleder seg stort til å begynne i den jobben.

Massevis av solskinnshistorier

Det vanket både fine ord, blomster og kake til arbeidsleder Tor Ivar Breibrenna den siste fredagen i februar. Fra første mars har han nemlig gått over i pensjonistenes rekker. Han kan se tilbake på nesten 15 begivenhetsrike år i tjeneste for Tunet.

-Jeg har vært her siden høsten 2007, og det har vært noen flotte år. Det har skjedd mye på de årene jeg har vært her, og ikke minst kommer jeg til å savne alle kollegene og de andre flotte menneskene jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med, sier mannen som for lengst har mistet tellingen over alle som har vært innom avdelingene hans i kortere eller lenger tid opp gjennom årene.

-Det er sikkert flere hundre hvis en begynner å telle etter. Massevis av solskinnshistorier. Folk som av en eller annen grunn har hatt problemer med det vanlige arbeidslivet, men som er stolte av arbeidet de har fått her hos oss og som synes det er moro å gå på jobb. Det er stort å kunne være med på å kunne tilby folk en verdig hverdag. Det gir massevis tilbake, sier mannen, som slett ikke har tenkt å ligge på latsiden i pensjonisttilværelsen.

-Jeg skal drive litt med bikkjeforsalg, litt vedhogst og hjelpe til litt både her og der. Litt sånn dugnadsarbeid. Og jeg har ikke tenkt å skru av telefonen om de gamle kollegene mine på Tunet skulle ha behov for å få tak i meg.

Velfungerende avdeling med motiverte medarbeidere

Med mange års omflakkende erfaring fra Forsvaret og ønske om å jobbe enda mer med mennesker, brukte ikke Tor Ivar Breibrenna lang tid på å bestemme seg da den daværende lederen for Tunet lurte på om han kunne tenke seg å bygge opp det som da het kopisentralen.

-Det var egentlig tenkt som en delt stilling, der halve tiden skulle brukes til karriereveiledning og resten på sentralen. Den første tiden jobbet vi stort sett med å kopiere sakspapirer og slike ting for Elverum, men det tok ikke lange tiden før det tok av for alvor. Vi fikk ganske fort nye, krevende oppdrag og store kunder over hele regionen. I 2010 hadde vi vokst så mye at vi måtte flytte inn i større lokaler på den andre siden av gata. Vi gikk til innkjøp av en diger, seks meter lang trykkemaskin og en stor plansjeprinter. Vi var rett og slett en betydelig grafisk bedrift på den tiden, forteller den ferske pensjonisten.

Det grafiske eventyret varte til 2016. Da bestemte styret seg for å kutte ned på innsatsområdene og heller konsentrere seg om kjernevirksomhetene. Tor Ivar Breibrenna og medarbeiderne hans ble hentet tilbake til lokalene i Gamle Trysilvei, og avdelingen omdøpt til «arbeidsstasjon makulering og bambus». I den første jobber det i dag seks mennesker. To i den andre.

-Det var tilbake til enkel opplæring og massevis av arbeid, smiler Breibrenna.

-I dag er vi en velfungerende stå-på-avdeling med pliktoppfyllende og motiverte medarbeidere, som trives godt på jobben og er flinke til å hjelpe hverandre.

Vil videreutvikle det gode arbeidet

Bengt Arne Storsveen er vant til travle dager på Tunet. Han har nemlig vært karriereveileder på huset i et års tid, og har vært på jevnlige besøk på sin nye arbeidsplass i noen måneder allerede.

-En skulle selvfølgelig ønske at det hadde vært mer tid til overlapping, men det handler jo stort sett bare om å videreutvikle det gode arbeidet, sier den nye lederen, som gjerne vil bruke mer tid til salgsarbeid.

-Det høres veldig fornuftig ut. Jeg har nemlig ikke hatt tid til å drive med salg, repliserer den avtroppende lederen.

Både Breibrenna og Storsveen er sikre på at det er mange som har behov for de tjenestene makuleringsavdelingen kan tilby, og er like sikre på at de skal kunne klare å ta imot enda flere oppdrag enn de har i dag.

-Vi skal gjøre så godt vi kan, sier Storsveen, og smiler den til den avtroppende lederen.

-Du har vært limet i avdelingen. Men vi skal nok klare å holde hjulene i gang.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer