Moelven Profil på Kirkenær er Årets Samarbeidspartner 2021

Picture of Av Geir Graff

Av Geir Graff

Del artikkel:

Facebook
LinkedIn
-Moelven Profil har utmerket seg som samarbeidspartner i 2021. Bedriften har tilrettelagt for arbeidspraksis som har kvalifisert til lønnet arbeid. Opplæringen og oppfølgingen i bedriften er grundig og motiverende gjennomført. Moelven Profil fremstår som en bedrift hvor inkludering tas på alvor.

 

-Moelven Profil har utmerket seg som samarbeidspartner i 2021. Bedriften har tilrettelagt for arbeidspraksis som har kvalifisert til lønnet arbeid. Opplæringen og oppfølgingen i bedriften er grundig og motiverende gjennomført. Moelven Profil fremstår som en bedrift hvor inkludering tas på alvor.

 Det sa faglig leder Marius Alexander Sletvold fra Tunet da han overrakte diplom og eksklusiv marsipankake fra Tunets egen konditor til Moelven Profil som synlig bevis på den høythengende utmerkelsen.

 

En veldig fortjent utmerkelse

Kåringen av «Årets Samarbeidspartner» er, som navnet sier, en årlig begivenhet for Tunet. Ifølge Marius Alexander Sletvold, som er faglig leder for arbeid og inkludering hos arbeidsmarkedsvirksomheten, var det et tett løp med flere aktuelle kandidater til årets pris.

-Vi er avhengige av et profesjonelt arbeidsliv som tar samfunnsansvar og som er åpne og villig til å inkludere. Bedriftene må også kunne tilby trygge rammer og god oppfølging. Vi har mange gode suksesshistorier, og Moelven Profil har vist at de har vært villige til å gi det lille ekstra. Derfor er dette en veldig fortjent utmerkelse, mener Sletvold.
-Selv om Tunet har flest partnere naturlig nok i Elverumsområdet, viser det også at mobilitet er viktig. Suksessen er avhengig av jobbmatch, og at vi da må reise litt lenger og opplever et like godt samarbeid begeistrer Tunet.

Veldig godt mottatt

Det er snart 20 måneder siden serbiskfødte Zeljko Ignjatovic kom i kontakt med Tunet. Den tidligere politimannen hadde noen år bak seg som vaktmester i Karasjok da han flyttet til Våler i 2019. På høstparten 2020 fikk han tilbud om hjelp fra karriereveileder Erica Pop. Etter noen uker åpnet det seg en mulighet hos Moelven Profil, og rett etter sommerferien i fjor fikk han tilbud om fast ansettelse. Zeljko Ignjatovic stortrives i sin nye jobb, og er både ydmyk og glad for den muligheten han har fått.

-Jeg fikk et kjempegodt inntrykk av bedriften da jeg ble innkalt til intervju første gang, og siden har det bare blitt bedre. Jeg har blitt veldig godt mottatt. De har gitt meg god opplæring underveis, og vært tålmodige og flinke med meg.

Blitt en viktig ressurs

Daglig leder ved Moelven Profil, Stein Haslestad, er like fornøyd når han beskriver det velfungerende samarbeidet, som han mener har gått helt etter boka.

– Vi hadde en jobbmulighet for den rette arbeidssøkeren på det tidspunktet. Sammen kom vi fram til en plan for opplæring og hvilket samarbeid som ville passe best.

Det er mange nasjonaliteter som jobber sammen i de store produksjonshallene på Kirkenær. Med et høyt støynivå og rigide regler for sikkerhet, må forståelsen mellom kollegaene være god. For Haslestad var det avgjørende å avklare et følsomt tema. Kunne det være problematisk å ha ansatte fra ulike sider i et konfliktområde?

– Det krever litt mot, men det er helt nødvendig å spørre, sier han. Ærlighet og åpenhet er avgjørende. Zeljko var oppriktig lærevillig og interessert, han tok initiativ og var påpasselig med å sikre at han hadde oppfattet oppgavene riktig. Med solid innsats og glimt i øyet viser han seg som en oppmerksom og real arbeidskollega. Han er blitt en viktig ressurs som produksjonsoperatør hos oss.

Vant til å ta samfunnsansvar

Det er fulle ordrebøker og høyt tempo hos Moelven Profil. Det trives Zeljko Ignjatovic godt med. Daglig leder Stein Haslestad mener han har taklet alle utfordringene veldig bra, selv om det kanskje har vært i meste laget til tider.

-Det er alltid hyggelig med gode suksesshistorier. Dette har vært et bra løp hele veien med tett og god oppfølging og samhandling fra alle parter. Vi prøver så godt vi kan å ta samfunnsansvar, og vi har tatt inn både trainee`er, lærlinger og mennesker gjennom NAV. Det er ikke alltid at de vi får inn er villige til å tilpasse seg det høye tempoet og være med på løpet. Men med Zeljko har det vært full klaff fra første dag. Dette er en av de virkelig gode suksesshistoriene.

En hvit kake med glasurpynt og teksten "Årets samarbeidspartner 2021 Moelven profil" skrevet på toppen. Blomster og prikker laget av glasur pryder kantene, og feirer Tunet Elverums samarbeid med Moelven.
Fire personer står i et konferanserom. En person har et dokument. Rommet, med sin mørke panelvegg, har "Moel"-logoen fremtredende i bakgrunnen og et bord med stoler i forgrunnen, som gjenspeiler det raffinerte håndverket Moelven er kjent for.

KONTAKT TUNET

Les flere nyheter

En gruppe mennesker fra Tunet Elverum står bak en glassmonter fylt med ulike matvarer, smiler og rekker opp hendene i en feiringsgest. De har på seg matchende blå uniformer.

TUNET KAFÈ – MIDT I LEIRET

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygghet og arbeidsglede, og kafèen

Les mer