To menn som smiler

Ny styrmann i rammeverkstedet

Del dette innlegget

to menn hilser
I 2021 er det 30 år siden Hans Morten Gimle hadde sin første arbeidsdag på rammeverkstedet til Tunet. Nå har veteranen takket for seg og overlatt roret til Marius Solberg Dæhli. Den nye styrmannen håper å videreføre alt det gode arbeidet som har vært varemerket til rammemakeriet helt siden starten.

 -Det har vært 30 fantastiske år, og det er mye jeg kommer til å savne. Alle oppdragene, kundene, og alle som har jobbet her på verkstedet opp gjennom årene. Vi har klart å skape en verdifull arbeidshverdag her på verkstedet for utallige deltakere, og det synes jeg vi har all grunn til å være stolte av, sier Hans Morten Gimle.

Mange oppdrag fra Oslo

Det har vært travle dager i rammeverkstedet stort sett hele tiden, og ryktet om de dyktige håndverkerne har nådd langt utenfor Elverums grenser. Ikke minst fra hovedstadsområdet har det kommet mange oppdrag. Hans Morten Gimle forteller at han har personlig interesse for kunst, og er glad for at folk tar vare på bildene sine.

-Et vakkert maleri, grafisk trykk eller fotografi fortjener en flott ramme. Det er det heldigvis mange som har forstått, sier veteranen, som selv har tatt opp igjen malingen etter at han gikk av med pensjon.

-Jeg pusler litt i det små. Men ellers har jeg både barn og barnebarn, og en hytte som jeg driver på med, så jeg kjeder meg slett ikke i pensjonisttilværelsen. Tvert imot.

Intenst og krevende til tider

Hans Morten Gimle har vært med helt siden planleggingsfasen, og har et stort engasjement og hjerte for Tunet. Han husker godt oppstarten med innkjøp av maskiner og alle leverandørkursene for å lære å bruke utstyret.

-Det har vært ganske intenst og krevende til tider. Men vi har hatt en voldsom utvikling, og nå går det så det gviner. Vi har skaffet oss en enorm kundebase opp gjennom årene, og vi har hatt mer enn nok å gjøre, sier mannen, som hadde bakgrunn fra møbelproduksjon i arbeidsmarkedsbedrift da han kom til Elverum og Tunet for 30 år siden.

-Det tyngste jeg har vært med på i løpet av min tid på Tunet var da vi flyttet fra Skrivergården i 2007. En ting var arbeidet med selve flyttingen, men det var ikke det viktigste. Vi hadde fine arbeidsforhold i nytt verkstedbygg ved Skrivergården. Det var rett og slett vemodig å flytte derfra, men forståelig ettersom hele bedriften skulle samlokaliseres og vi skulle samarbeide med de andre tiltakene ved Tunet. Men vi har fått det veldig fint her i Gamle Trysilvei også, og enda flere kunder, sier det ferske pensjonisten.

Veldig spennende jobb

Marius Solberg Dæhli overtok ansvaret for rammeverkstedet 14 september, og har allerede funnet seg vel til rette i den nye jobben. Han stortrives, rett og slett.

-Veldig spennende jobb og usedvanlig hyggelige mennesker, smiler mannen, som har bakgrunn fra fotografivirksomhet og trykkeri.

-Det som er så fint med å jobbe med rammer er at det ikke finnes noen fasit. Det handler veldig mye om form og farge. En flott ramme er nesten et kunstverk i seg selv, sier den nye sjefen, og den gamle nikker bifallende.

-Det er altfor mange som kjøper ferdigrammer. Det er så mye flott kunst som fortjener en ordentlig innramming. Ikke et vondt ord om ferdigrammene folk kjøper på Europris og andre steder, men det sier seg selv at det er en helt annen kvalitet enn det vi kan produsere. Vi legger vekt på å møte kundene våre, og lagt en ramme som er akkurat slik kunden ønsker og bildet fortjener, sier Hans Morten Gimle.

-Det er Alfa og Omega, nikker Marius Solberg Dæhli.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer