to damer som smiler

To solstråler på Tunet

Del dette innlegget

to damer som smiler
Stine Merethe Sveen og Therese Romie Bjørnstad  

 

De stråler om kapp med vårsola. Therese Romie Bjørnstad og Stine Merethe Sveen er glade i livet sitt og jobben sin, og det synes. De to unge solstrålene synes Tunet er den beste arbeidsplassen i verden.

 Alle som har besøkt Tunet de siste årene vet hvem Therese Romie Bjørnstad og Stine Merethe Sveen er. Til vanlig er det Stine som tar imot folk og telefoner i resepsjonen, men når hun av en eller annen grunn ikke er til stede, er det den andre solstrålen som overtar. Da forlater Therese sin faste arbeidsplass i den grafiske avdelingen, og sørger for at kollegaen og venninnen ikke blir altfor mye savnet.

-Det er forresten ikke helt riktig. Hvis en av oss må være borte en dag, kommer det alltid noen og sier, å, jeg savnet deg i går.

Vi er som en stor familie her på Tunet.

Ser hele mennesket

De ler når de forteller at de begge er single og ledige på markedet. De ler når de forteller om uføregradene som holder dem borte fra det vanlige arbeidslivet, og de ler når de forteller om hvor fint de har det på Tunet. De ler mye, de to solstrålene. Og de er samstemte. Når den ene har sagt noe viktig, bekrefter den andre med et nikk. Eller et smil. Eller en latter.

-Det går ikke an å gi nok ros til Tunet, sier Stine, mens Therese nikker.

-Her ser de hele mennesket, det er viktig å få frem. Det gjelder alle fra toppledelsen, veilederne og alle som jobber her på Tunet. Folk bryr seg om hverandre, og vi har det veldig sosialt. Det er så inkluderende her at vi nesten kan sammenligne oss med en stor familie.

Viktig med et smil

Hun har vært innom flere avdelinger på Tunet, men etter at hun kom tilbake fra lengre tids sykefravær i 2019, har Stine Merethe Sveen stort sett hatt tilholdssted i resepsjonen. Der trives hun godt. Det er så mange som kommer innom i løpet av en dag, kunder som skal handle i butikken og folk som skal i møter. Stine har kontroll på dem, alle sammen.

Det er viktig å ta imot folk med et smil, sier resepsjonisten, som ikke har det minste imot at det kan være temmelig travelt iblant.

-Det går så bra, så. Og folk som kommer hit er stort sett veldig hyggelige, sier Stine, mens Therese nikker ivrig. Hun har vært i den grafiske avdelingen siden hun begynte på Tunet for snart fire år siden. Der digitaliserer hun fotoarkivet etter fotograf Westjordet, lager buttons og gjør lette photoshop-jobber, som hun sier, mens hun ikke riktig har fått dreisen på InDesign enda.

-Det er derfor vi har Kim. Det er slikt vi trenger han til, sier hun og ler igjen.

Savner ingen ting

Det er ingen som snakker om diagnoser, uføregrader og slike ting på Tunet. Både Stine og Therese synes det er veldig fint å ha tilhørighet på et arbeidssted, og savner absolutt ingen ting på arbeidsplassen sin.

-De er veldig flinke til å legge forholdene til rette her på Tunet. De er opptatt av å finne ut hva vi kan, hva vi trives med og hvilke arbeidsoppgaver vi har lyst til å jobbe med. De presser ikke på, men lar oss komme inn i jobben i vårt eget tempo. Og har vi en dårlig dag, så er ikke det noe problem, sier Stine.

Therese forteller at hun er avhengig av personlig assistent for å få hverdagen til å gå rundt. På jobben, også.

-Før var det alltid noen som kicket på det. Her er det ingen som sier noe eller stiller spørsmål. Det er bare sånn det skal være.

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer