Tunet logo liggende hvit

Et fellesskap inspirert av arbeidsglede

Wenche med de fem kompetansebevisene

Picture of Av Geir Graff

Av Geir Graff

Del artikkel:

Facebook
LinkedIn
Wenche Moberget har smurt, bakt og gjort alt annet som det har vært behov for i kantinekjøkkenet på sykehuset i Elverum i seks år. På disse årene har hun skaffet seg ikke mindre enn fem kompetansebevis.

Wenche Moberget har smurt, bakt og gjort alt annet som det har vært behov for i kantinekjøkkenet på sykehuset i Elverum i seks år. På disse årene har hun skaffet seg ikke mindre enn fem kompetansebevis. Assisterende kantineleder Mona Hanssen er imponert over den unge damen og den rivende utviklingen hun har hatt.

 -Det er ikke bare det at du er flink. Du er en kjempeflott jente, også. Forresten, nå kan jeg vel ikke si jente lenger, for du har jo blitt 32 år. Du er en kjempeflink, kjempeflott dame, smiler Mona Hanssen.

Har det helt topp

De er hvitkledte fra topp til tå de to damene som kommer oss i møte i den rause kantina på sykehuset i Elverum. Klokken nærmer seg 12, og det er snart slutt på arbeidsdagen for Wenche Moberget. Her har hun vært siden klokken syv i dag morges, slik hun har vært hver eneste ukedag de siste seks årene.

Det er unødig å spørre om hun trives. Det synes på henne.

-Jeg var litt rundt omkring og prøvde meg noen steder før jeg kom hit. Her ble jeg tatt godt imot fra første stund, og her har jeg det helt topp.

Om det er noe spesielt som gjør at hun trives så godt?

-Folkene. Alle sammen. Både kantinepersonalet, legene og sykepleierne, pasientene. Alle er veldig hyggelige og greie. Her har jeg lyst til å bli så lenge jeg får lov.

En ressurs på kjøkkenet

Wenche Moberget trives ikke så godt i sofaen, som hun sier. Hun vil mye heller være ute blant andre folk. Men hun har problemer med føttene, det har hun hatt hele livet. Derfor er det grenser for hva hun kan klare, og hun er avhengig av en varig tilrettelagt arbeidsplass, en «VTA», som det heter på fagspråket. Hun forteller at hun har problemer med å gå for langt, og hun kjenner det godt i ryggen hvis hun står for lenge. Hun har fått en egen hvilestol på jobben på kantinekjøkkenet, som hun ikke bruker så mye, og hun får bestemme tempoet selv. Det er ingen som stresser og maser på henne, og akkurat det synes Wenche er «litt viktig», for hun har både gode dager og de som ikke er fullt så bra.

-Det er ingen grunn til å mase på henne, heller, for Wenche er en ressurs på kjøkkenet. Vi trenger ikke fortelle henne hva som skal gjøres. Hun ser det selv, og er veldig selvstendig. Hun er veldig flink, rett og slett, roser Mona.

Kan bli enda flere kompetansebevis

Og Wenche blir stadig flinkere. Fem dager før nasjonaldagen i år fikk hun sitt femte og foreløpig siste kompetansebevis som dokumentasjon på at hun behersker stadig flere sider av kjøkkenkunsten. På diplomet står det «supper – klarnet og kremet» og er høytidelig signert av både representanter fra Tunet og oppdragsgiveren. Fra før har hun tilsvarende kompetansebevis i «spesialkost», «gjærbakst», «grunnsauser» i tillegg til grunnkurs i kantinemedarbeiderfaget.

-Om det blir flere kompetansebevis? Jeg føler at det er nok nå. Men en vet aldri. Det kan vel bli flere. Kanskje.

En person på et storkjøkken iført en hvit uniform, caps og briller, holder en bolle i rustfritt stål. Ulike kjøkkenredskaper, ingredienser og redskaper er synlige på hyller og benkeplater mens de ekspert demonstrerer sine kompetansebrev-ferdigheter.
En person i hvit uniform og caps holder tallerkener med smørbrød toppet med skinke, reker, grønnsaker og garnityr i en kjøkkensetting, og viser frem sine tunet elverum fem kompetansebrev ferdigheter i tilrettelagt arbeid.
En person iført hvit uniform og hårnett står på et storkjøkken og holder en blomsterbukett og et kort som feirer deres Tunet Elverum fem kompetansebrev. Kjøkkenutstyr og utstyr er synlig i bakgrunnen, og fremhever miljøet dedikert til tilrettelagt arbeid.

KONTAKT TUNET

Les flere nyheter

En gruppe mennesker fra Tunet Elverum står bak en glassmonter fylt med ulike matvarer, smiler og rekker opp hendene i en feiringsgest. De har på seg matchende blå uniformer.

TUNET KAFÈ – MIDT I LEIRET

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygghet og arbeidsglede, og kafèen

Les mer