– Nå ser framtiden lys ut

Del dette innlegget

Følelsen man får gjennom en fast jobb kan vanskelig beskrives. Når det i tillegg har blitt jobbet hardt og målrettet, slik som Martin og Tor Erik har, er gleden og stoltheten kanskje enda større.

AFT (arbeidsforberedende trening) er et langsiktig og allsidig tiltak for personer som av forskjellige årsaker står utenfor arbeidslivet. AFT er et samarbeid mellom NAV, Tunet og næringslivet. AFT skal sørge for å øke deltakernes muligheter i ordinært arbeidsliv. Les mer om AFT her

Tor Erik og Martin har begge fått fast stilling hos Pelias AS med IKT og support som fagfelt. Det er vi på Tunet skikkelig stolte av og glad for at det lokale næringslivet samarbeider så godt med oss.

– Vi har samarbeidet med Pelias gjennom mange år. Pelias er en fantastisk partner med stor raushet og tålmodighet for våre arbeidssøkere. Pelias krever ikke nødvendigvis formell kompetanse, men er mer opptatt av hva kandidatene får til og at de har interesse for det som tilbys av oppgaver, forteller karriereveileder i Tunet, Torger Engeland.

Tor Erik Lund er en av dem som har hatt individuell oppfølging av Tunet, og fant veien til IKT og support på denne måten. Det er ikke alle som vet hva de skal jobbe med når de kommer, og vi bruker mye tid på kartlegging. Han var innom varehandel først, men gikk videre til Pelias og IKT på forespørsel av Pelias selv. Noe av grunnen var deres gode erfaringer med andre som har gått samme løpet og fått fast jobb, legger Torger til.  

Martin og Tor Erik. FOTO: Anders Dahl Eriksen/Corecom

Det er stor mangel på IKT-personer i Norge. Pelias AS er en bedrift i vekst og med stort behov for kompetanse på IKT og support. Vi møter Martin Kristmoen og Tor Erik Lund inne i Peilas sine lokaler i Elverum for en liten innføring i den nye arbeidshverdagen deres. På spørsmål om hva det betyr å komme seg i jobb, svarer Martin raskt:

– Nye muligheter, vennskap og det å komme ut i verden blant folk. – ja og lønninger da, legger han til mens han smiler bredt. Tor Erik er helt enig; – Dette betydde alt for meg, svarer han. Det å gå hjemme sliter på psyken. Nå er jeg en del av noe. Jeg har noe å gå til.


Hvordan har hverdagen deres blitt etter dette?

– Det går ikke an å sammenlikne. Fra å sove til tolv på dagen til å stå opp klokka sju med faste rammer, og vite at du skal opp til noe. Humøret er bedre, vi har det bra på jobb, ja – det blir en del tull og moro her, forteller Tor Erik før han setter på seg head-settet og svarer en telefon. 

Gutta er ansvarlige for IT og support på de utegående teknikerne sine enheter. Jobben er å løse problemer som måtte oppstå ute i felt og hos kundene.


Hva kunne dere fra før som gjorde at denne jobben passet?

– Jeg hadde vel mer relevant kompetanse enn jeg trodde selv. Jeg har PC litt i fingrene, men har aldri sett på det som en kvalifikasjon. Det var mer noe jeg drev med på fritiden, forklarer Martin.


Hvordan var løpet frem til dere fikk jobb?

– Jeg gikk på et kvalifiseringsprogram gjennom NAV og prøvde litt forskjellig der, men så satte pandemien en stopper for det, sier Tor Erik. Etter hvert fikk jeg hjelp fra Tunet med jobbsøkerkurs og en bra veileder som hjalp til med CV og intervjutrening. Jeg var innom flere arbeidsgivere før muligheten hos Pelias dukket opp.


Hvordan ser dere på fremtiden nå?

– Det å ha fast inntekt og rutiner er alt jeg har ønsket meg, sier Tor Erik. Sånn sett virker fremtiden lys. Kompisen nikker bekreftende og smiler; – Det gikk fra null til full rutine. Jeg ser også veldig lyst på situasjonen og er svært glad for oppfølgingen jeg får hos Pelias, avslutter Martin.

Pelias Norsk Skadedyrkontroll AS

Driftsinntekter: 250 mil

Ansatte: 200

Hovedvirksomheten til PELIAS er skadedyrkontroll. Selskapet  har solid fagkompetanse med over 30 års erfaring. Pelias sine skadedyrkontrollører er utdannet og godkjente gjennom FHI. PELIAS har også avdelinger som utfører tjenester innen;

  • Trygg Mat
  • Hygiene
  • Fuglesikring
  • Radon
  • Sopp

PELIAS har 200 ansatte fordelt på alle fylker i Norge. Hovedkontoret ligger plassert i Elverum, og vi har flere avdelingskontorer rundt omkring i landet. PELIAS sin kundegruppe er private husholdninger, næringsliv, landbruk, stat og kommune.

Les mer om Pelias her –>

Del dette innlegget

Del på Facebook
Del på Linkedin
Send på e-post

Flere artikler om tunet

Tunet kafe

Tunet kafè – midt i Leiret

Som en arbeids- og inkluderingsbedrift er vårt formål å skape gode og kvalifiserende arbeidsoppgaver for våre tilrettelagte ansatte. Vi vektlegger trygget og arbeidsglede, og kafè’en

Les mer
Ledig stilling

Karriereveileder søkes

Ønsker du en meningsfull og utfordrende jobb?
Tunet Arbeid og Karriere søker en karriereveileder i fast stilling som vil bidra til å skape motivasjon og

Les mer