Tunet logo liggende hvit

Et fellesskap inspirert av arbeidsglede

Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA)

Tilrettelagt arbeid er for dem som mottar uføretrygd eller vil motta det i nær fremtid, og trenger spesiell tilrettelegging og oppfølging i arbeidshverdagen. Tunet har flere arenaer tilgjengelig for tilrettelegging.

Tilrettelagt arbeid på Tunet

Å søke VTA-plass på Tunet gir en unik mulighet til å integrere arbeid i livet ditt, spesielt hvis du mottar uføretrygd eller forventer å motta det i nær fremtid.

På Tunet jobber vi sammen med deg for å skape den gode arbeidshverdagen. Vi lager en plan som passer akkurat deg, med fokus på å bli mer selvstendig, glad i jobben og ha det bra i livet.

Våre arbeidsstasjoner er blant annet:

  • makulering
  • renhold
  • kafé
  • grafisk design
  • innramming
  • produksjon

 

I tillegg tilbys samarbeid med eksterne bedrifter.

Du blir ansatt hos oss og mottar motivasjonslønn for utført arbeid, i tillegg til den støtten du allerede mottar fra NAV.

 

VARIGHET

Ved ansettelse i VTA er du ansatt i Tunet til du går av med pensjon. Vi vil hele tiden vurdere muligheten for hospitering i ordinær bedrift. Hvis dette viser seg å være e god ordning for deg og arbeidsgiver vil formålet være å se på mulighetem for å gå over til ordinært arbeid.

Hva kan Tunet tilby innen VTA

Individuell tilpasning

Vi legger vekt på å skape en tilpasset arbeidssituasjon som tar hensyn til din kompetanse og helsesituasjon. Sammen med en dedikert veileder jobber vi for å finne den beste løsningen for deg.

Fokus på mestring

Gjennom en skreddersydd fremdriftsplan har vi som mål å bidra til økt mestring i arbeidshverdagen din. Vi tror på å styrke dine ferdigheter og evner for å oppnå en positiv utvikling.

Varierte arbeidsoppgaver

Tunet tilbyr et mangfold av tilrettelagte arbeidsoppgaver, inkludert makulering, renhold, kafé og catering, samt grafisk design og innramming. Dette gir mulighet for å utforske og utvikle ulike ferdigheter.

Samarbeid med eksterne bedrifter

I tillegg til våre egne arbeidsområder, tilbyr vi muligheten til samarbeid med eksterne bedrifter som alternative arbeidsarenaer, noe som kan bidra til en bredere erfaring.

Ansattstatus og motivasjonslønn

Som deltaker blir du ansatt i bedriften, og du vil motta motivasjonslønn for utført arbeid, i tillegg til støtten fra Nav. Dette gir en følelse av tilhørighet og anerkjennelse for din innsats.

Enkel søknadsprosess

Vi legger til rette for en enkel søknadsprosess, og oppfordrer interesserte til å fylle ut vårt kontaktskjema. Vi står også til disposisjon for informasjon og omvisning før du tar beslutningen om å søke.

SLIK JOBBER VI SAMMEN MED DEG

 Ved behov tilbys du en prøvejobbingsperiode på 3 uker, hvor fagansvarlig og arbeidsleder har oppfølgingsansvar. I disse ukene vil det bli kartlagt hvilke ressurser og tilretteleggingsbehov du har.   Etter disse 3 ukene, vil du få en skriftlig tilbakemelding på om Tunet kan tilby en VTA-ansettelse eller ikke.

Etter avtale mellom arbeidssøker og NAV-veileder sendes henvisning til Tunet Elverum.

Ved ansettelse har du en 6 måneders prøvetid i bedriften. Hvor du da får en karriereveileder å samarbeide med.   Gjennom denne perioden kartlegges og vurderes det i forhold til ditt arbeid og krav om minimum 50% deltagelse. Dette gjøres i samarbeid mellom karriereveileder og arbeidsleder/arbeidsgiver.

Etter fullført prøveperiode gis en fast ansettelse. Du får da individuelle tilpassede og tilrettelagte oppgaver, med fokus på mestring, arbeidsglede og økt livskvalitet.   Sammen med karriereveileder vil det bli utarbeidet en aktivitetsplan. Planen lages i henhold til dine målsettinger med tydelige lærings- og utviklingsmål. Det vil være muligheter for å jobbe mot et delfagbrev/kompetansebevis. Ansettelsen avsluttes naturlig ved fylte 67 år.

En kvinne med langt hår, iført en mørk genser og holder en pute, smiler mens hun sitter på en sofa i et kontormiljø med skrivebord og stoler i bakgrunnen, og jobber muligens i nærheten av VTA-teamet.

Søk om varig tilrettelagt arbeid her, etter at du har søkt, vil vi ta kontakt for en samtale.

Faglig leder

Marius Alexander Sletvold

Marius, vår faglige leder innen arbeid- og inkludering, er utdannet barnehagelærer og spesialpedagog med spesialisering innen lærevansker. Med bred erfaring fra skolesektoren prioriterer Marius trivsel og mestring for alle. Han er kjent for sin ærlighet, optimisme, og en allsidig interesse for sport

En mann med briller og bart har på seg en marineblå glidelåsjakke med «TUNET»-logo. Han står innendørs med uskarp bakgrunn og virker nærgående. Ta gjerne kontakt eller kontakt oss for eventuelle spørsmål.